Veelgestelde vragen
Een vraag? Wellicht vind je het antwoord hieronder!
Hoe ziet een consult orthomoleculaire therapie eruit?
De consulten zullen bij je thuis zijn, of ik spreek online met je af. Voor de intake vraag ik je twee weken een voedingsdagboek en beweegdagboek bij te houden. Aan de hand hiervan komen aanvullende vragen en gegevens aan de orde. We brengen bij een compleet orthomoleculair advies de huidige leefstijl in kaart. We bespreken tips en adviezen, deze werk ik voor je uit.
Hoe ziet een traject eruit?
Wanneer je kiest voor een traject, plannen we vervolgconsulten in en bespreken we de voortgang, je vragen en sturen we waar nodig bij. Deze uitwerking zal ook maaltijdsuggesties bevatten om je te inspireren. Als je wilt maken we samen je keuken health proof en kijken we in huis waar we aanpassingen kunnen maken voor een nog prettigere leefomgeving.
In eerste instantie proberen we de benodigde voedingsstoffen te verkrijgen vanuit een volwaardig voedingspatroon, waar nodig kan ik je adviseren over het gebruik van supplementen. Ook voor al je vragen rondom de motorische ontwikkeling of andere vragen over beweging komen aan bod in het traject.Wat levert het volgen van een traject mij op?
We stemmen de begeleiding af op jouw situatie. Je kan denken aan:
- Meer energie
- Een sterker immuunsysteem
- Afname van vage klachten
- Een health proof keuken
- Inspiratie om gezond te koken
- Veel kennis over gezond opgroeien
- Veel kennis over de motorische ontwikkeling van je kind
- Veel praktische tips om gelijk toe te passenKan ik bij je terecht voor een vetzurenbalans meting?
Ja! Een verstoorde vetzuurbalans tussen omega 3 vetzuren en omega 6 vetzuren kan veel klachten veroorzaken. Kies je voor een vetzurenbalanstest, dan neem ik een vingerprikje bij je af. Let wel: de kosten voor de meting en de eventuele producten die je gaat gebruiken, komen bovenop de kosten van het consult.
Kan ik bij je terecht voor een vitamine D3/K2 meting?
Ja dat kan! Kies je voor een test om de status van vitamine D3 en K2 te bepalen, dan neem ik een vingerprikje bij je af. Let wel: de kosten voor de meting en de eventuele producten die je gaat gebruiken, komen bovenop de kosten van het consult.
Kan ik een workshop of lezing boeken?
Zeker! Neem contact op via het contactformulier of stuur een mail. Dan bespreken we je wensen. Mogelijke onderwerpen voor workshops of lezingen zijn: gezonde voeding, gezonde leefstijl, motorische ontwikkeling bij kinderen en schrijfmotoriek bij kinderen.
Voor wie zijn de workshops bedoeld?
De workshops kunnen gegeven worden op scholen, kinderdagverblijven, verloskundepraktijken, peuterspeelzalen en sportverenigingen. Je kan ook een workshop aanvragen met een groep geïnteresseerden, bijvoorbeeld een groep jonge moeders.
Worden de consulten vergoed door de zorgverzekeraar?
Hierover vertel ik je alles op pagina vergoedingen.