De eerste 1000 dagen

Hoe beter de basis is, hoe groter de kans op een gezond leven!

Met de eerste 1000 dagen wordt het moment van de bevruchting tot de tweede verjaardag bedoeld. In geen enkele periode worden er meer biologische mijlpalen gehaald dan in deze periode en dus zijn deze dagen cruciaal voor de rest van ons leven. Hoe beter die basis is, hoe groter de kans op een gezond leven.

In de eerste 2 jaar na de geboorte vindt er een enorme ontwikkeling plaats, nooit gaat de ontwikkeling in je leven zo snel. Je kindje ervaart de wereld door zien, ruiken, voelen en horen. Er is aanvankelijk nog geen gesproken taal, maar communicatie is er des te meer. De motorische ontwikkeling gaat razendsnel, bij elk kind in zijn eigen tempo. Als ouder heb je een enorm belangrijke invloed op deze processen. Denk aan veilige hechting, volle aandacht, liefde en ontspanning en ook voeding en het stimuleren van beweging is van groot belang voor een kansrijke start.

De impact in deze eerste 1000 dagen is groot, het kan je onzeker maken als jonge (wens) ouder. Ben je zwanger of wil je graag zwanger worden? En zoek je begeleiding bij een gezond leefpatroon bij jezelf om je kind een optimale start te geven? Wil je professionele adviezen over de motorische ontwikkeling van je kind? Dan is het traject ‘zwanger&baby’ wellicht passend voor jou!

GroeiFitaal_iconen_de-eerste-1000-dagen_6
Image Icon

Denk je dat mijn werkwijze aansluit bij jouw behoefte?

Neem contact op en we bespreken de mogelijkheden!

Image Icon

Denk je dat mijn werkwijze aansluit bij jouw behoefte?

Neem contact op en we bespreken de mogelijkheden!